Kasvatus / Breeding

  

Olen Suomen Kennelliiton sopimuskasvattaja sekä Suomen dobermann-yhdistyksen sitoumuskasvattaja. Kasvatustyöni pyrkii olemaan pienimuotoista ja tarkkaan harkittua, laatuun panostavaa kotikasvatusta.

Dobermannin kasvatuksessa panostan erityisesti terveyteen sekä luonneominaisuuksien eteenpäinviemiseen. Palveluskoirarotuna dobermannin tulee kyetä selviytymään sille asetetuista vaatimuksista, niin rodunomaisissa kokeissa ja testeissä, kuin normaalissa arkielämässä kotona ja yhteiskunnassa.

Tavoitteeni on kasvattaa tervettä, työhaluista, rohkeaa, luonteeltaan vahvaa, taistelutahtoista ja kaikin puolin tasapainoista sekä voimakasviettistä dobermannia, jolla on rodunomainen rakenne. Liian pehmeät, arat tai hermorakenteeltaan heikot yksilöt suljen jalostuksen ulkopuolelle.

Kaikki jalostusyksilöni täyttävät PEVISA:n terveysvaatimukset. Yhdistelmissä pyrin matalaan sukusiitosprosenttiin ( 5-10% ).

Diamandin pennut kasvavat kotona normaalissa ympäristössä emänsä kanssa ihmisten keskellä. Niiden sosiaalistamiseen sekä monipuoliseen asioihin totuttamiseen panostetaan pentulaatikosta lähtien. Pennut tottuvat myös muihin koiriin tutustuessaan perheen muuhun laumaan kun ovat siihen riittävän vanhoja. Pentuja totutetaan niin käsittelyyn kuin erilaisiin alustoihin, automatkailuun, ääniin,  lapsiin sekä vieraisiin aikuisiin ihmisiin ennen luovutusikää.

Pentujen valinnassa oikeille ihmisilleen suosin myöhäistä ajankohtaa. Ei ole mielekästä valita harrastuskoiraa liian varhain pennun kehittyessä koko ajan kohti luovutusikää. Siksi valinnat tulee aina tehdä vasta n 6 viikon iässä. 

Pennut luovutetaan 7 viikon ikäisinä rekisteröityinä, kahteen kertaan  madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina ja sirutettuina. Jokainen pennun omistaja saa matkaansa kattavan infopaketin sekä kasvattajan tuen koiran koko elämän ajaksi.

Diamandin pentuja myydään ainoastaan harrastaviin tai muuten vaan aktiivisiin, vastuuntuntoisiin ja huolehtiviin koteihin perheenjäseniksi, joissa pentu on pitkän harkinnan valinta. Jotta saisin mahdollisimman monipuolisesti tietoa kasvatukseni tuloksista, ostaja sitoutuu myös tutkituttamaan koiran PEVISA:n määräysten mukaisesti, joka on ilman muuta myös koiran sekä koiran uuden omistajan etu.

Dobermann on  palveluskoira, joka tulisi jokaisen dobermannia harkitsevan ottaa huomioon. Jotta ominaisuudet tulisivat monipuolisesti jokaisessa yksilössä esiin, tulisi koiran kanssa harrastaa, oli dobermannin uusi omistaja sitten vasta-alkaja tai kokeneempi koiraihminen. Dobermannille sopivista harrastusmuodoista on varaa valita. Diamandin kasvatteja löytyy monen lajin parista kuten suojelun, erikoisjäljen ( FH ) , kansallisista lajeista haun ja metsäjäljen sekä myös tottelevaisuuskokeista ja vetolajeista.

Vuonna 2019 laajennettaessa kasvatustyötä myös lyhytkarvaisiin hollanninpaimenkoiriin, pätevät samat asiat tähän rotuun kuin dobermanniinkin.

Mikäli olet samaa mieltä, ota yhteyttä, mikäli tulevaisuuden pentuesuunnitelmamme kiinnostavat.